Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği, Hububatların Yem Sektöründeki Rolünü Değerlendirdi

TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş, yaptığı açıklamada yem sektörünün hububatlardan mısır, yemlik buğday ve arpa kullandığını belirtti. Türkiye’de yıllık 8-9 milyon ton civarında mısır üretildiğini söyleyen Karakuş, bu üretimin bir kısmının yem sektöründe kullanıldığını ifade etti. Geçen yıl tarife kontenjanı açılmasıyla mısır açığının kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

Karakuş, bu yıl da mısırda tarife kontenjanı açılmasının önemine değinerek, mısır fiyatlarındaki artışın diğer tarımsal ürünleri ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirtti. Mısır ithalatının geçen yıl 4 milyon ton olduğunu hatırlatan Karakuş, bu yıl ise yaklaşık 1 milyon ton mısır ithalatı yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Karakuş, hububat sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’de yıllık 21 milyon ton buğday, 8-9 milyon ton arpa ve 9 milyon ton mısır üretimi olduğunu belirten Karakuş, Nisan yağışlarının etkisiyle hububat ürünlerinde bir problem görünmediğini söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında yağış eksikliğinden dolayı belirli ürünlerde sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Karakuş, genel anlamda ürünlerde ciddi bir sorun olmadığını vurguladı.

Related Posts

Avrupa borsalarında pozitif seyir – 29 Nisan 2025

Küresel piyasalarda ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, Avrupa borsaları İngiltere hariç pozitif seyrediyor.

Ev hayali kabusa döndü: Deprem sonrası ev sahipleri zam üstüne zam yaptı

İstanbul’da deprem sonrası kiralık konut fiyatları rekor seviyelere tırmandı. Özellikle 0-4 yaş arası yeni konutlarda kira bedelleri, bazı ilçelerde 134 bin TL’yi aştı.

Bankacılık Endeksi’nde düşüş yüzde 3’ü geçti: Akbank’ta işlemler durduruldu

Bankacılık endeksinde kayıplar derinleşti. Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası hisselerinde sert düşüşler yaşanırken, Akbank paylarında işlemler geçici süreyle durduruldu.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir