Sürücülerin giderek daha fazla tercih ettiği trend lastikler yollarda tehlike saçıyor

All-Terrain Lastikleri Test Edildi: Uzmanlar Uyarıyor!

Üreticilerin arazi ve yol kullanımı için önerdiği All-Terrain lastikleri test edildi ve sonuçlar açıklandı. Sekiz farklı modelin test edildiği bu çalışmada, hiçbiri önerilmedi ve trafik güvenliğine tehdit oluşturabileceği belirtildi. Özellikle karavanlar, SUV’lar ve pikap araçları gibi doğa araçlarında popüler olan bu lastiklerin performansı yetersiz bulundu.

– Islak zeminde 80 km/s hızla durmak için gereken mesafe, normal kış veya dört mevsim lastiklerine göre en az 6 metre daha uzundu.

– En kötü performansı gösteren BF Goodrich Trail Terrain T/A, aracın ancak 48,8 metre sonra durabildi.

– Yol tutuşu ve suda kızaklama direnci standart yol lastiklerinden belirgin şekilde daha kötüydü.

– Karlı zeminde bile sadece iki lastik, normal dört mevsim lastiklerine yakın performans sergiledi.

Uzmanlar, bu tür lastiklerin sadece belirli koşullarda mantıklı olabileceğini ifade ediyor. Çakıllı yollarda veya gerçek arazi sürüşlerinde faydalı olabilecek All-Terrain lastiklerin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiği vurgulanıyor.

– “Arazi lastiklerinin görünümü, aslında gerçek güvenliği sağlamıyor” – Asfalt dışına nadiren çıkanlar için kaliteli dört mevsim lastikleri daha iyi bir tercih olabilir.

All-Terrain lastiklerinin ıslak çimlerde kullanılabilir olması endişesiyle tercih edildiği durumlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak yapılan testler, bu tip durumlarda derin diş derinliğinin yerine dört tekerlekten çekişin daha önemli olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, asfalt dışında pek sık çıkmayan araçlar için All-Terrain lastikler yerine güvenilir dört mevsin lastiklerini öneriyor.

Araştırma, 225/65 R17 ölçülerindeki lastikler üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Related Posts

Bern’den Bağdat’a…

Şerif Hüseyin’in oğlu Emir Faysal’ın “Irak Kralı” olarak taç giyme töreni, 23 Ağustos 1921 Salı günü, Bağdat’ta Osmanlıların bir zamanlar kışla ve karargâh olarak kullandığı geniş binanın avlusunda sabah saat tam 06.00’da başlamıştı. Günün diğer vakitlerinde nefes almayı bile imkânsız kılan boğucu sıcak nedeniyle böyle bir saat seçilmişti. 36 yaşındaki Faysal, kendisi için hazırlanan yüksek platformun tam ortasında, tahtının üzerinde oturuyordu. Etrafı da tamamen İngiliz subaylarla ve istihbarat

Dış ticarette tuhaf denge: Artış var, getiri yok! Mahfi Eğilmez nedenini açıkladı

Eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor. Eğilmez’in gündeminde bu kez, dış ticaret vardı. İHRACATTA MİKTAR ARTIŞI YAŞANDI Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, kendi adını taşıyan blogunda …

OPEC’ten kritik rapor: Petrol üretimi düşüyor!

Petrol piyasasında üretim düşüşü dikkat çekiyor. Küresel büyüme beklentilerinin de aşağı çekilmesi, enerji sektöründeki kırılganlığı gözler önüne seriyor. OPEC’in son raporu, piyasalarda temkinli bir döneme işaret ediyor.

Fitch’ten Türk bankalarına kritik uyarı: Politik riskler artıyor

Fitch Ratings, yayınladığı son raporunda Türk bankalarının net faiz marjlarında iyileşme olduğunu ancak siyasi belirsizlik ve yüksek TL faiz oranlarının refinansman risklerini artırabileceğini vurguladı. Kredi büyümesinde yavaşlama sürecek, bankacılık sektörü temkinli bir döneme giriyor.

Mevduat faiz oranları son dört ayın zirvesinde: 5 milyon TL’nin getirisi fırladı

Son haftalarda yükselişe geçen mevduat faiz oranları, Merkez Bankası’nın Türk Lirası’na geçişi teşvik edici adımlar atmasıyla dikkat çekiyor. 2025 yılının ilk aylarında düşüş eğiliminde seyreden faizler, Mart ayında alınan yeni kararlarla hızlı bir artış gösterdi. Bugün itibarıyla, TL mevduat faiz oranları son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve bankalar arasındaki rekabet de daha cazip faiz oranlarına zemin hazırladı. 5 milyon TL’nin 6 ay vadeli mevduat faiz getirisi de fırladı…

Dünyada milyar dolarlık şirket sayısı artıyor: Türkiye’nin sırası şaşırttı!

Dünyada 1 milyar doların üzerinde piyasa değeri bulunan şirket sayısı artmaya devam ediyor. ABD, bu alanda liderliğini sürdürürken, Türkiye’nin sıralamadaki yeri dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir