Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Kene Uyarısı!

Namık Kemal Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, son 2 ay içinde 200 kişinin kene ısırığı nedeniyle polikliniklerine başvurduğunu belirtti. Yapılan değerlendirmelerde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık tespit edilmedi.

Doç. Dr. Doğan, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının yükselmesi ile artan kene tehlikesine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Özellikle piknik yaparken ve tarım arazilerinde çalışırken kol ve bacakların örtülmesini öneren Doç. Dr. Doğan, kenelerin ilkbahar ve yaz aylarında çoğaldığını ve bu dönemlerde dış ortamda kenelerle temasın risk taşıdığını vurguladı. Genellikle tarım işçileri ve kırsal alanlarda çalışanların risk altında olduğunu belirten Doğan, bu kişilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

“Keneler elle çıkarılmamalı”

Kenelerin elle çıkarılmaması gerektiğini belirten Doç. Dr. Doğan, kenenin doğru yöntemlerle çıkarılması gerektiğini ve üzerine kimyasal madde dökülmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca kene tutunması durumunda ateş, bulantı, kusma gibi belirtilerde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini hatırlattı.

Herhangi bir bulaşıcı hastalık bulunmamış olabileceğini belirten Doç. Dr. Doğan, bu durumun risk oluşturmadığı anlamına gelmediğini ve belirtiler ortaya çıktığında en yakın sağlık kurumu ile iletişime geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Bu ikili herkesin favorisi! Nar ile tuzdan gelen lezzet patlaması, iyice temizliyor

Son zamanlarda sosyal medyada ve sağlıklı yaşam çevrelerinde sıkça konuşulan bir alışkanlık, kulağa biraz garip gelse de birçok kişinin sürdürdüğü rutinlerden biri haline geldi. Narın tatlı-ekşi aromasıyla tuzun keskin tadı bir araya geldiğinde ortaya çıkan tat hem beğeniliyor hem de vücuda faydalı etkileri olduğu söyleniyor. Peki, nar ve tuz ikilisi neden bu kadar popüler?

Haftada 150 dakika vakit harcamanız yeterli!

Kalp krizi sizi de tehdit ediyor olabilir! Uzmanlar, haftalık egzersiz süresinde küçük bir değişiklikle hayati risklerin büyük ölçüde azaltılabileceğini söylüyor. Hangi gıdaları tercih etmeli, nasıl bir egzersiz rutini oluşturmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir