Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Şeridi’nde yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Gazze Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in özel sektöre ait tırların girişini engellemeye devam ettiği ve bu durumun Gazze ekonomisini neredeyse tamamen felç ettiği belirtildi. Ablukanın sebep olduğu yardımların ve ürünlerin girişinin engellenmesi sonucu temel gıda maddelerinde %527’lik bir fiyat artışı yaşandığı ifade edildi.

Gazze Şeridi’ndeki ekonomik sistemin, İsrail’in uzun yıllardır devam ettirdiği abluka nedeniyle felaket boyutunda çöktüğü vurgulandı. İnsanların aç ve susuz bırakılmasıyla bir silah olarak kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, mevcut durumun toplumsal ve insani bir felakete işaret ettiği uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, Gazze Şeridi’nde yaşananların uluslararası yasaları ve sözleşmeleri ihlal eden sistemli bir toplu cezalandırma olduğu belirtildi. İsrail’in Hamas ile yapılan ateşkesin ardından insani yardımların durdurulmasıyla Gazze’de yaşanan krizin daha da derinleştiği vurgulandı.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar sonucunda yaklaşık 2 milyon kişinin yerinden edildiği belirtildi. Su ve elektrik gibi temel ihtiyaçların kesilmesi ve sınır kapılarının kapalı tutulmasıyla Gazze’deki Filistinlilerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdikleri ifade edildi.

Gazze’ye yapılan saldırıların artmasıyla birlikte yaşanan ölüm ve yaralanma sayısının da arttığı bilgisine yer verildi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 52 bin 243’e yükseldiği, yaralı sayısının ise 117 bin 639’a ulaştığı belirtildi.

Related Posts

Bankacılık Endeksi’nde düşüş yüzde 3’ü geçti: Akbank’ta işlemler durduruldu

Bankacılık endeksinde kayıplar derinleşti. Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası hisselerinde sert düşüşler yaşanırken, Akbank paylarında işlemler geçici süreyle durduruldu.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir