Mühürsüz etler gıda güvenliğini tehdit ediyor!

Adana’da Kebap Harcında Taşlık ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Tespit Ediliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Adana, kebabın başkenti olmasına rağmen birçok işletmede taşlık ve tek tırnaklı hayvan eti gibi unsurlar kebap harcında tespit edildi. Bu durum, doğru iş yapan kebapçıları da zan altında bırakıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya kullandığı mühürsüz etler halk sağlığını riske atıyor. Uzmanlar, mühürsüz etin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli!”

Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana Kebabı, erkek kuzu etiyle yapılır. Ben her zaman mühürlü etleri tercih ederim. Etlerim mezbahanede kesilir, kaçak kesim asla olmaz. İnsan sağlığı benim için en önemli kriterdir. Bir işi yaparken vicdanen rahat olmalısınız.”

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir!”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını belirten Aydın, “Her işi doğru şekilde yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık veya sağlıksızlık yoktur. Kesilen tavuk ayrı yerde tutulmalı, et başka bir yerde kesilmeli. Ayrıca bıçaklar da ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin kaynağı ve türü belirsizdir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılmalıdır.”

“Sağlık Oyuncak Değildir!”

Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik şartlarda hizmet vermesi gerektiğine değinen Aydın, “Hijyen kurallarına uyum sağlamalıyız. Ne kadar temiz olursak, Adana Kebap’ın lezzeti o derece artar. Hijyen önemlidir çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Sağlıkla oynamayın!”

“Önce Hijyen ve Temizlik!”

Antalya’dan gelen bir müşteri olan Kamile Aslan, Adana Kebap’ını ilk defa denediğini ve beğendiğini belirterek, “Gittiğim her mekanda öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen ve temizlik benim için çok önemlidir” dedi.

Müşterilerden Gökhan Aslan da hijyen kurallarının halk sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hijyen ve temizliğe dikkat etmek şart!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir