Hizmetli mi ? Hizmetli Memur mu ?

Kamuda Çalışan Hizmetli Personellerin Durumu Hakkında Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısından Çağrı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, kamuda faaliyet gösteren aşçı, berber, bekçi, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi gibi farklı unvanlara sahip devlet memurlarının durumuna ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı. Kucur, bu personellerin “yardımcı” etiketi altında sosyal haklardan ve mesleki itibardan mahrum bırakıldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Kucur, devlet memurlarının birçoğunun taşeron şirketler aracılığıyla uzun yıllar boyunca çalıştırıldığını ve taşeron çalışanların sonradan sürekli işçi statüsüne geçirildiğini ancak hizmetli olarak görev yapan memurların aynı statüye sahip olamadığını dile getirdi. “Adı Memur, Maaşı Değil!” diyen Kucur, bu personellerin diğer memurlara göre daha düşük maaş aldığını, ek göstergeden yararlanamadıklarını ve kariyer olanaklarından yeterince faydalanamadıklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, bu durumun değişmesi için eğitim ve liyakatın esas alınması gerektiğini ifade etti. Kamuda görev yapan personelin eğitim düzeylerine ve liyakatlerine uygun şekilde kadrolara geçirilmesi gerektiğini savunan Kucur, 12. Kalkınma Planı’nın hedeflerine de dikkat çekerek, adaletin ve eşitliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Bu çağrıların anayasanın eşitlik ve adalet ilkelerine dayalı haklı bir talep olduğunu söyleyen Kucur, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. “Bu talep lütuf değil, anayasal eşitlik çağrısıdır” diyen Kucur, kamuda adaletin sağlanması adına atılması gereken adımlara dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Hamilelik Öncesi 10 Uyarı

Hamilelik süreci sadece anne karnındaki bebeğin gelişimini değil, aynı zamanda annenin fiziksel ve duygusal sağlığını da etkileyen çok yönlü bir dönem.

Prof. Dr. Attar: Tüp bebekte başarı için ön değerlendirme ve genetik tarama şart

Prof. Dr. Attar: Tüp bebekte başarı için ön değerlendirme ve genetik tarama şart

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir