Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Sözde başbakan özel kuvvetlerden kaçtı: Bosna-Hersek’te sular durulmuyor:

Brčko Bölgesi özel polis birimlerinin 9 Mayıs gecesi Višković’i tutuklamak amacıyla pusu kurduğu bildirildi. Ancak Višković, resmi konvoyda bulunmadığı için yakalanamadı. Sırbistan’da gerginlik artıyor: Stanivuković’ten Dodik’e sert eleştiri Yerel …

‘Kayhanlar’a operasyon: 600 milyon lira mal varlığına el koyuldu

Adana’da siber dolandırıcı çetesine operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken 600 milyon liralık mal varlığına el konuldu.

İsrail’den Gazze’ye saldırı! 5’i aynı aileden, 7 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, 5’i aynı aileden 7 Filistinli öldü. Sağlık kaynaklarından alınana bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde “Talib” ailesinin kaldığı çadırı …

‘Kavala suçsuz dedim diye vali olan eşimi gece aldılar’

Erdoğan’ın etrafında çete oluştuğunu söyleyen eski AKP milletvekili anlattı: Tayyip Bey’e ‘Darbeyi kendinize yaptınız’ dedim, ülkenin ilacı erken seçim…

Sapık öğretmene erişim engeli

Indiana eyaletinde çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan eski öğretmen Brittany Fortinberry, tutuklu bulunduğu Morgan County Cezaevi’nde tamamen izole bir yaşam sürdürüyor. “Scream” veya ülkemizdeki adıyla “Çığlık” filmi maskeleriyle …

Türkiye de listede: İşte Avrupa’nın en iyi 10 plajı

İngiltere’nin dünya çapındaki gazetelerinden The Guardian, okurlarının gözünden Avrupa’nın en güzel plajlarını sıraladı. Listede Türkiye’nin gözde tatil cenneti de yer aldı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir